4 Οκτωβρίου – Live διαδικτυακή ημερίδα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

01/10/2020
_ημερίδα-4-10_resize.jpg

Στο πλαίσιο του Pink the city/pink the web 2020, το ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. Αχαΐας διοργανώνει κάθε Κυριακή του Οκτωβρίου διαδικτυακά events, μέσω της σελίδας @almazoispatras στο facebook, για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του μαστού, αλλά και για να «χρωματίσει» με αισιοδοξία και ελπίδα, όπως κάθε χρόνο κάνει με την εκδήλωση αυτή.

Οι διαδικτυακές δράσεις ξεκινούν την Κυριακή, 4 Οκτωβρίου με τη ζωντανή μετάδοση της ημερίδας με θέμα «Καρκίνος μαστού: Ενημερώνομαι – Φροντίζω – Προλαβαίνω – Ζω». Στη διαδικτυακή αυτή ημερίδα, η οποία ξεκινά στις 11:30, εξειδικευμένοι επιστήμονες παρουσιάζουν ιατρικά ζητήματα, διατροφικές συμβουλές και ψυχοσωματικές προσεγγίσεις, στο πλαίσιο της συζήτησης για την πρόληψη της νόσου.

Το πρόγραμμα:
– Πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού. Δημήτρης Κούκουρας, Ομότιμος καθηγητής χειρουργικής του Πανεπιστημίου Πατρών.
– Νεότερες εξελίξεις στις διαγνωστικές εξετάσεις: Ελαστογραφία Μαστού, Στερεοτακτική Βιοψία Μαστού, Τομοσύνθεση, Μαγνητική Μαστογραφία, Pet Scan. Πηνελόπη Αντζελέ, Ακτινολόγος Διευθύντρια Ε.Σ.Υ. Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών.
– Η διατροφή ως μέτρο πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού. Ιωάννα Παρτσαλάκη, Διαιτολόγος / Προϊσταμένη Τμήματος Διατροφής στο ΠΓΝΠ.
– Ψυχοσωματική προσέγγιση του καρκίνου. Σάββας Σαββόπουλος, Ψυχίατρος, Ψυχαναλυτής

Τη συζήτηση θα συντονίσει η κοινωνική λειτουργός, MSc. ψυχοθεραπεύτρια, επιστημονικά υπεύθυνη του Συλλόγου, Κλαίρη Τζιομάκη, ενώ την τεχνική υποστήριξη θα προσφέρει η IntermediaKT , συμμετέχοντας ως υποστηρικτής web events σε όλες τις διαδικτυακές δράσεις του Συλλόγου.
Παρακολουθήστε ζωντανά την ημερίδα από τη σελίδα του Συλλόγου στο facebook @almazoispatras και στείλτε γραπτώς τα ερωτήματά σας στους ομιλητές.