PINK THE CITY

Περπάτα τη ζωή, αγάπα τη στιγμή

22 Οκτωβρίου 2017

2017

Pink the City

Ο συμβολικός περίπατος 1,5 χλμ ενάντια στον καρκίνο του μαστού, ξεκίνησε από την Πλατεία Υψηλών Αλωνίων, κατηφόρισε τη Γούναρη, διένυσε τον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου από την Αγίου Νικολάου και κατέληξε στον Μόλο της Πάτρας.

Σήμερα γιορτάζουμε την ομορφιά της ζωής. Σήμερα βάφουμε την πόλη ροζ γι’ άλλη μια χρονιά, στο όνομα της ελπίδας για ζωή. Ροζ το χρώμα της ελπίδας για τις γυναίκες που νόσησαν από καρκίνο του μαστού. Ροζ το χρώμα της πρόληψης – έγκαιρης διάγνωσης για όλες τις γυναίκες.

Με αυτά τα λόγια υποδέχθηκε την Κυριακή  22 Οκτωβρίου 2017,  η Πρόεδρος του Σ.Γ.Κ.Μ. «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας, κα Λιολιώ Κολυπέρα, τις πάνω από 10.000 χιλιάδες κόσμου, που κατέκλυσαν την πλατεία των Υψηλών Αλωνίων για να  συμμετέχουν στην προσπάθεια του Συλλόγου για την διάδοση του μηνύματος της πρόληψης-έγκαιρης διάγνωσης στον καρκίνο του μαστού.


https://pinkthecity.gr/wp-content/uploads/2018/06/final-poster-2017.png

Η αφίσα της δράσης.

Στην συνέχεια δόθηκε το σύνθημα και η πόλη βάφτηκε, κυριολεκτικά, ροζ, αφού οι χιλιάδες Πατρινοί αλλά και πολίτες από άλλες περιοχές που ταξίδεψαν ως την πρωτεύουσα της Αχαΐας, φόρεσαν τα ροζ μπλουζάκια του Συλλόγου και ξεχύθηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με το κεντρικό μότο της φετινής εκδήλωσης «Περπάτα τη ζωή, αγάπα τη στιγμή».

Ο συμβολικός περίπατος 1,5 χλμ ενάντια στον καρκίνο του μαστού, ξεκίνησε από την Πλατεία Υψηλών Αλωνίων, κατηφόρισε τη Γούναρη, διένυσε τον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου από την Αγίου Νικολάου και κατέληξε στον Μώλο της Πάτρας. Η εκτίμηση είναι ότι πάνω από 10.000 άνθρωποι συμμετείχαν σε αυτόν.Νωρίτερα συμεμτείχαν μέλη του Συλλόγου σε ένα θεατρικό δρώμενο για τον καρκίνο του μαστού και τις δράσεις του Συλλόγου ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ ΑΧΑΙΑΣ- Σκηνοθεσία: Άννα Γουρζή. Θεατρολόγος, Μελος του ΔΣ.

Παράλληλα στην κεντρική σκηνή το εικαστικό εργαστήρι «Ονείρου Δράσεις» φιλοτέχνησε δύο πίνακες ζωγραφικής οι οποίοι θα προσφερθούν στο ογκολογικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου «Ο Άγιος Ανδρέας»

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα περίπτερα που στήθηκαν στην Πλατεία Υψηλών Αλωνίων και να απολαύσουν προσφορές των χορηγών της εκδήλωσης.

Οι μικροί μας φίλοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν κουκλοθέατρο και ζωγραφική από το εικαστικό εργαστήρι «Ονείρου Δράσεις».

Την εκδήλωση παρουσίασε η κα Χριστίνα Λαμπίρη, και χαιρέτισαν οι: ο Περιφερειάρχης Δ. Ελλάδας κος Απόστολος Κατσιφάρας, ο Δήμαρχος της πόλης κος Κων/νος Πελετίδης, η κα Σια Αναγνωστοπούλου, και η Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ κα Κλεοπάτρα Γαβριηλίδου, ενώ παρευρέθηκαν, παρακολούθησαν και συμμετείχαν περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, νυν και πρώην βουλευτές, και πλήθος  συλλόγων,σωματείων και εταιριών της ευρύτερης περιοχής. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και χαιρέτισε η κα Κατερίνα Καινούριου.Ευχαριστούμε όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης.


  • Σε συνεργασία με: Την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
  • Χρυσός χορηγός: Westenergy
  • Επίσημοι χορηγοί: Novartis
  • Xορηγός Εθελοντών: Euroline Μπακολιάς και ΣΙΑ ΕΠΕ- ΑΝΕΚ LINES
  • Επίσημος υποστηρικτής: Ανδρικόπουλος, Αράπης, ΔΕΔΔΗΕ, Bergmann Kord, Ολυμπία Οδός, Elite, Κομμωτήριο Κοραλία
  • Χορηγοί ειδών και υπηρεσιών: Δίηχο, Diamond Events, Ερύμανθος, ΙΕΚ Βεργη, Lactacyd, PixelDraw, Patras Catering
  • Χορηγοί επικοινωνίας: Πελοπόννησος, Γνώμη, The Best, dete.gr, Lux Radio, Σκάι Πάτρας, AchaiaNews, Sfera, Best TV, Max FM, Super B, Ημερήσιος, Tempo 24, Ionian TV, Δυτικός Άξονας, PatrasEvents, Patras TV, Φιλοδήμος, Λύχνος

https://pinkthecity.gr/wp-content/uploads/2017/10/Untitled.png