PINK THE CITY

Μένουμε ΜΑΖΙ . . . Νικάμε στη ΖΩΗ!

1 – 25 Οκτωβρίου 2020

2020

Pink the City / Pink the Web

Βάψαμε ροζ το διαδίκτυο και το μήνυμα της πρόληψης έφτασε σε 37.000 άτομα.

Με μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου πραγματοποιήθηκαν τα τέσσερα διαδικτυακά events του «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. Αχαΐας» στο πλαίσιο του εναλλακτικού Pink the City / Pink the Web 2020, το διάστημα 1 – 25 Οκτωβρίου, μήνα διεθνώς αφιερωμένου στον καρκίνο του μαστού.

Αν και χρειάστηκε να αποχωριστούμε τις συνήθειες των περασμένων 7 χρόνων της διοργάνωσης και τον θεσμό του συμβολικού περιπάτου στην πόλη της Πάτρας λόγω των συνθηκών, προσαρμόσαμε τις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού σε διαδικτυακή μορφή, με τέσσερα ξεχωριστά facebook events κάθε Κυριακή του Οκτώβρη 2020, τα οποία προσέλκυσαν μεγάλο αριθμό θεατών και συμμετεχόντων, αποδεικνύοντας την απήχηση του μηνύματός μας στο ευρύ κοινό.

Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή ημερίδα «Καρκίνος μαστού – Ενημερώνομαι – Φροντίζω – Προλαβαίνω – Ζω», με ομιλητές: τον Ομότιμο Καθηγητή χειρουργικής του Πανεπιστημίου Πατρών, Δημήτρη Κούκουρα, την Ακτινολόγο, Διευθύντρια Ε.Σ.Υ. του ΠΓΝΠ, Πηνελόπη Αντζελέ, την Διαιτολόγο / Προϊσταμένη Τμήματος Διατροφής στο ΠΓΝΠ, Ιωάννα Παρτσαλάκη και τον Ψυχίατρο – Ψυχαναλυτή, Σάββα Σαββόπουλο. Οι ομιλητές αποτύπωσαν διαφορετικές πτυχές και εξελίξεις αναφορικά με την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, σε μία ημερίδα – υπό το συντονισμό της επιστημονικά υπεύθυνης του Συλλόγου, Κλαίρης Τζιομάκη – που προσέγγισε περισσότερους από 29.000 συμμετέχοντες και λαμβάνοντας περί τις 2.000 αλληλεπιδράσεις και σχόλια συμμετεχόντων.


https://pinkthecity.gr/wp-content/uploads/2021/01/pink-the-city-web-2020-poster.png

Η αφίσα της δράσης.

Το δεύτερο facebook event (Κυριακή 11 Οκτωβρίου) με τίτλο το σύνθημα της εκδήλωσης «Μένουμε ΜΑΖΙ…Νικάμε στη ΖΩΗ!» και παρουσιάστρια την Μελιώ Κατσιφάρα, το οποίο περιλάμβανε βίντεο με μηνύματα πρόληψης από δημοφιλείς ανθρώπους με επιρροή (Μαρία Ανδρούτσου, Κλαίρη Δημοπούλου, Δημήτρης Μακαλιάς, Ιωάννα Σαμαρά), την αφήγηση του παραμυθιού «Η Γούνα της Αλεπούς» της Πάκυς Καραλή, από την αγαπημένη ηθοποιό Ζέτα Δούκα και ένα πρόγραμμα Zumba από το DFFStudio και τον Γιώργο Καλαντζή, προσέγγισε 18.000 χρήστες του facebook και 1.500 αλληλεπιδράσεις κατά τη διάρκειά του.
Στο πρόγραμμα των διαδικτυακών δράσεων εντάχθηκε, την τρίτη Κυριακή, 18 Οκτωβρίου, ένα σύντομο αναδρομικό βίντεο, αφιερωμένο στα προηγούμενα 8 χρόνια της διοργάνωσης Pink the City, με χαρακτηριστικά στιγμιότυπα και δηλώσεις μελών του Δ.Σ., υποστηρικτών και εθελοντών της διοργάνωσης. Περίπου 37.000 άτομα προσεγγίστηκαν, εκ των οποίων περισσότεροι από 4.500 αλληλεπέδρασαν στο μήνυμα της Προέδρου του Συλλόγου, Λιολιώς Κολυπέρα, της Αντιπροέδρου, Πάκυς Καραλή, των υποστηρικτών Άννα Μαρίας Ρογδάκη, Γιώργου Καλαντζή, Τάκη Νιάρου και της εθελόντριας, Άντας Ρεμούντη.
Κορύφωση των διαδικτυακών εκδηλώσεων αποτέλεσε το live event της Κυριακής 25 Οκτωβρίου, όπου η Πρέσβειρα Τιμής του Pink the City, δημοσιογράφος, Χριστίνα Λαμπίρη, μαζί με την Πρόεδρο του «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. Αχαΐας» μετέφεραν την καθιερωμένη συγκέντρωση της πλατείας Υψηλών Αλωνίων στο διαδίκτυο, μέσα από βίντεο με δηλώσεις φορέων της Πολιτείας (Νεκτάριος Φαρμάκης – Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Κώστας Πελετίδης – Δήμαρχος Πατρέων, Γιάννης Καρβέλης – Διοικητής 6ης ΥΠΕ, Παναγιώτης Τσώνης – Διευθύνων Σύμβουλος ΟΛΠΑ) για την αξία της διοργάνωσης και τη σημασία της πρόληψης, εικόνες των συμμετεχόντων με το ροζ μπλουζάκι που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στιγμιότυπα από τα δρώμενα περασμένων ετών και με μία συναυλία από τους καλλιτέχνες Γεράσιμο Ανδρεάτο, Δημήτρη Δημόπουλο, Διονυσία Καρόκη και Μαρία Μητρούλια συνοδευόμενους από τη λαϊκή συμφωνική ορχήστρα Εν χορδώ, πλαισιώνοντας το event με μηνύματα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού και ενημέρωση για τις δράσεις που υλοποιεί ο Σύλλογος.

Η απήχηση του event ξεπέρασε τις 34.000 άτομα, ενώ περίπου 4.500 από όσους παρακολούθησαν την κεντρική αυτή διαδικτυακή εκδήλωση αλληλεπιδρούσαν στο live event.
Μέρος των εσόδων από το 8ο Pink the City / Pink the web 2020 θα διατεθεί για την ενίσχυση του Ογκολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας».

Το ραντεβού για το Pink the City 2021 έχει δοθεί.
Είτε στις πλατείες και στους δρόμους, είτε στις οθόνες και στα διαδικτυακά δωμάτια, θα είμαστε εδώ και τον Οκτώβρη του 2021, για ένατη συνεχή χρονιά!


Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους συνέβαλαν στην επιτυχία του Pink the City / Pink the Web 2020


 • Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
 • Με την υποστήριξη του ΟΛΠΑ
 • Επίσημος χορηγός διαδρομής Novartis
 • Χορηγός διαδρομής Roche
 • Χορηγός Junior Westenergy
 • Xορηγός εθελοντών Dur
 • Χορηγός εγγραφών S/M Ανδρικόπουλος
 • Χορηγός Safe in Pink Euroline Μπακολιάς & ΣΙΑ
 • Υποστηρικτής Web Event IntermediaKT
 • Υποστηρικτές Teratech, Lilly Φάρμασερβ
 • Αρωγοί Amoena, Αχαϊκό Χωριάτικο, Bergmann Kord, Βιανέξ Α.Ε., Ολυμπία Οδός.
 • Χορηγοί ειδών και υπηρεσιών DFF Studio, Diamond Events, Ideal Μανιατόπουλος Α.Ε., pretty-woman.gr (Άννα Βόντα), Rea Be Βeautiful, Taxi Express, Αστικό ΚΤΕΛ Αγρινίου, Αστικό ΚΤΕΛ Πατρών, Εν χορδώ, Καθημερινό – Αφοί Σταμόπουλοι, Καύσιμα Κολοκυθάς Α.Ε., Κωνσταντόπουλος Α.Ε., κατάστημα Χορευταρής
 • Μεγάλος χορηγός επικοινωνίας The Best
 • Χορηγοί επικοινωνίας ΕΡΤ3, ΕΡΤ Πάτρας Λύχνος, Ionian TV, Super B, Η Γνώμη, Πελοπόννησος, Πολιτεία, filodimos.gr, flashstars.gr, kirix.gr, nafsweek.gr, patrasevents.gr, tempo24.gr, Άνοιξη 100.7 fm, Άρωμα Πάτρα 88.2, Ράδιο Αίγιο, Ράδιο Γάμμα, Ράδιο Πάτρα, Σκάι Πάτρας 89.4, Alpha 94.4, Energy Radio 94.2, Life Radio, Up fm
 • Τους δήμους Πατρέων, Αγρινίου και Πύργου, καθώς και το Κοινωνικό Ιατρείο του δήμου Αγρινίου για τη φιλοξενία των κλινικών εξετάσεων
 • Για τα πόστα των εγγραφών: Τις Διοικήσεις των νοσοκομείων ΠΓΝΠ «Παναγία η Βοήθεια» και ΓΝ Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας», τον παιδικό σταθμό «Το Μικρό Καράβι» και το καφέ Landmark.
 • Το Royal Patras για την αφιλοκερδή φιλοξενία της συναυλίας λήξης της εκδήλωσης.
 • Τη φίλη του Συλλόγου Μάντυ Μπαξιβάνη για τη δημιουργία και προσφορά γλυκισμάτων στο σημείο εγγραφών της πλατείας Γεωργίου.
 • Τους δημοφιλείς υποστηρικτές του Συλλόγου Μαρία Ανδρούτσου, Κλαίρη Δημοπούλου, Ζέτα Δούκα, Δημήτρη Μακαλιά, Ιωάννα Σαμαρά για τη συμμετοχή τους στο δεύτερο facebook event.
 • Τους υποστηρικτές του Συλλόγου, Άννα – Μαρία Ρογδάκη, Γιώργο Καλαντζή, Τάκη Νιάρο και την εθελόντρια, Άντα Ρεμούντη, για τη συμμετοχή τους στο επετειακό βίντεο των 8 χρόνων της διοργάνωσης.
 • Τη Μελιώ Κατσιφάρα για την παρουσίαση του δεύτερου facebook event «Μένουμε ΜΑΖΙ…Νικάμε στη ΖΩΗ!»
 • Τους επιστήμονες – ομιλητές της διαδικτυακής ημερίδας «Καρκίνος μαστού. Ενημερώνομαι – Φροντίζω – Προλαβαίνω – Ζω», κ.κ. Δημήτρη Κούκουρα, Πηνελόπη Αντζελέ, Ιωάννα Παρτσαλάκη, Σάββα Σαββόπουλο.
 • Την παρουσιάστρια Χριστίνα Λαμπίρη, που για τέταρτη χρονιά ήταν δίπλα μας.
 • Τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, το Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Γιάννη Καρβέλη, και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΠΑ, Παναγιώτη Τσώνη, για τη στήριξή τους και τη συμμετοχή στο live event της 25ης Οκτωβρίου.
 • Τους εθελοντές μας.
 • Όλους όσοι συμμετείχαν ή/και παρακολούθησαν τις δράσεις μας διαδικτυακά, βάφοντας ροζ το διαδίκτυο!
https://pinkthecity.gr/wp-content/uploads/2020/10/xorhgoi-2020.png